Fényképezés

az alapoktól a tudatos képig

Legújabb könyvemben a technikai tudnivalók mellett sok gyakorlati ismeret, példa is található. Külön fejezet foglalkozik a kompozícióval.
A könyv címének megfelelően az alapoktól indul. Az első fejezetek a kezdőknek szólnak. Bemutatják a fényképészeti alapfogalmakat.

A többi fejezetben tovább ismerkedünk a fotózás technikájával és gyakorlatával. A digitális kép, fénymérés, objektívek, élesség, színek, villanófény. Ezekben a részekben a technikai ismeretek sok gyakorlati példával egészülnek ki. Harmincnégy oldal foglalkozik a számítógépes képjavítással. Ebben az alapvető képkorrekciós lehetőségeket találjuk.
A következő terjedelmes rész a képek kompozíciójáról, formai szerkesztéséről szól, gyakorlati példákkal. Az utolsó jelentős fejezet címe Fotógyakorlat. Ebben gyakorlati példákat, esettanulmányokat találunk különböző témájú képekkel.

A könyvre az érthető, olvasmányos szövegstílus és a bő, látványos illusztrációs anyag jellemző. Az előző könyvemet iskolák és tanfolyamok is használták segédanyagként, ajánlott olvasmányként.

A könyv mérete 21x15 cm, 256 oldal, fényes, műnyomó papír, kemény kötés.

Dékán IstvánA könyvből 46 oldal olvasható formában (pdf) letölthető.

Kapható a könyvesboltokban. Bolti ára 5990 Ft.

Megrendelhető a kiadótól kedvezménnyel.

A megrendelt könyvet postai csomagban küldjük.
Megrendelés a postacím megjelölésével e-mailben: istvan@fotovonal.hu

Előre utalással: 4500 Ft.

Az előre utalás adatait a megrendelés után válaszlevélben küldjük.